Unieke manifestatie tijdens lancering Islam-campagne in Rotterdam

‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag!’

In een tijd van toenemende polarisatie, waarin de Islam regelmatig wordt geassocieerd met geweld en onderdrukking, ziet de moslimgemeenschap de noodzaak van dialoog om wederzijds begrip te ontwikkelen. Om dit te bereiken lanceren initiatiefnemers van de ‘Ware Islam’-campagne vanaf aanstaande zaterdag 26 maart een Islam-campagne in Rotterdam. De campagne bestaat uit een straatdialoogactie, een unieke manifestatie met de ‘Ware Islam Karavaan’, een grootscheepse flyeractie en een online talkshow. Met de oproep ‘STOPWW3’ willen de initiatiefnemers tevens aandringen op de-escalatie van het Rusland/Oekraïne-conflict en het toewerken naar een vreedzame oplossing middels diplomatie gebaseerd op absolute rechtvaardigheid.

#VraagEenMoslim

Op ludieke wijze staan deelnemers in de binnenstad met een bord in hun handen met de tekst: ‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag’ om met Rotterdammers in gesprek te gaan.

‘Ware Islam Karavaan’

Deelnemers zullen middels een karavaan een manifestatie houden in de binnenstad en voorbijgangers uitnodigen om in gesprek te gaan over actuele maatschappelijke kwesties, religie in het algemeen en de Islam in het bijzonder.

Grootscheepse flyeractie

De initiatiefnemers zullen voorts 50.000 flyers uitdelen met informatie over het islamitische geloof en een uitnodiging voor een online talkshow op zaterdag 2 april.

STOPWW3

Tijdens de campagne zullen negen fundamenten van vrede worden gepresenteerd en zullen Rotterdammers worden gevraagd om de fundamenten te omarmen.

Doel van de campagne

Middels deze campagne hopen de initiatiefnemers de informatiekloof tussen de moslims en de niet-moslims te dichten en eventuele vooroordelen en misvattingen weg te nemen. De campagne biedt vooral niet-moslims de gelegenheid hun vragen, zorgen en angsten met moslims te delen en een beter begrip te ontwikkelen van de vreedzame islamitische leerstellingen.

————  Einde Bericht  ————

Uw contactpersoon voor de media is:

Kashif Akmal

info@dewareislam.nl

+31 6 23 67 35 33

 

The Categories: Persbericht